Twente 2024

Ook dit jaar is er natuurlijk weer van alles te doen en te beleven…..
Twente verveelt nooit!

Hieronder vindt u meer informatie over fietsen in Twente, sport activiteiten en evenementen.
Voor nog véél meer informatie hierover, maar ook voor kunst & cultuur, culinaire uitstapjes, de alom bekende paardenactiviteiten als CSI Twente, Military Boekelo, Tubbergse Paardendagen, hotels, etc. etc., neem zeker ook even een kijkje op de top 3 internetsites van en over Twente:
www.thuiskomenintwente.nl
www.vvvtwente.nl
www.beleeftwente.nl
De meest uitgebreide app over Twente: www.twenteapp.nl

U zult zien; U komt vast nog een keertje terug om nog meer te kunnen beleven!

Fietsen in Twente
In 2007 is in Twente het fietsroutenetwerk Overijssel geintroduceerd. Met behulp van dit uniforme bewegwijzeringssysteem krijgt de fietser een grote mate van vrijheid en flexibiliteit en kunt u op een moderne en gebruiksvriendelijke manier al fietsend het mooie Twente écht beleven.  Vanaf het park kunt u direct aansluiten op of beginnen met een van de vele mooie langslopende fietsroutes. Inmiddels zijn er ook al vele routes te volgen via te downloaden apps, waarbij u tijdens uw mooie rit allerlei interessante dingen te horen krijgt over leuke, authentieke en/of aparte bezienswaardigheiden waar u langs komt.  Daarnaast worden in Twente jaarlijks meerdere fietsmeerdaagsen georganiseerd.

Ontdek Twente, Landgoed van Nederland, te paard!
Doordat er in Twente nog veel privé landgoederen zijn en mooie beschermde natuurgebieden, heeft het even geduurd, maar… sinds 2014 is het Paardrijnetwerk Twente klaar en geopend voor alle ruiters en koetsiers die samen met hun paard/pony het mooie Twente willen beleven!
Vanaf verschillende startpunten, kan je nu bijvoorbeeld ook je eigen route plannen met de digitale route planner, zijn er diverse goed voorziene rustpunten, etc. etc.
Kijk voor meer informatie op www.paardrijdentwente.nl

Het groot Twentsch maisdoolhof
Ga op avontuur in het Groot Twentsch Maisdoolhof in Fleringen. Overwin de metershoge maisplanten en bereik het middelpunt van het doolhof! Laat je onderweg verassen door vragen, opdrachten en andere activiteiten. Rust even uit in de schaduw van het mais, zoek het kievitsnest en vind de uitkijktoren, van waar je een geweldig uitzicht hebt over het doolhof en de omgeving. Het maisdoolhof is helaas maar een paar maanden per jaar geopend.
Kijk voor meer informatie op www.groottwentschmaisdoolhof.nl

Twente Ballooning
Twente Ballooning is een jaarlijks terugkerend evenement op Het Hulsbeek te Oldenzaal (ca. 25-30 min. fietsen vanaf ons park). Deze ballooning kan worden gerekend tot één van de meest spectaculaire balloonmeetings in Nederland. U kunt niet alleen genieten van de vele heteluchtballons die op meerdere ballonfiësta’s opstijgen, maar eveneens van verschillende luchtvaartdisciplines. Kortom een spectaculair evenement dat u gezien móet hebben!
Het evenement wordt dit jaar voor de 30 ste keer georganiseerd, in augustus
Elke dag stijgen er 30-35 heteluchtballons en bijzondere Special Shapes op.
Op de vrijdagavond is de Nightglow, één van de hoogtepunten van de Twente Ballooning. Een show met heteluchtballons aan de rand van de vijver, een enorme lichtshow, pakkende muziek en spetterend vuurwerk!
Voor het complete programma van dit jaar, zie www.vvvoldenzaal.nl

Het Twents coulisselandschap leent zich ook uitstekend voor een sportieve dag!
Wat dacht u hiervan….?

Golfcentrum het Langeloo
Het langeloo is een mooie 6 holes par drie baan in Oost-Nederland, gelegen op sportpark Scholtenhagen te Haaksbergen. Het is een baan eigenlijk ontworpen voor de beginnende golfer, die op een leuke, gezellige, maar vooral goedkope manier in aanraking wil komen met de golfsport. www.hetlangeloo.nl

Golf ’t Kruisselt
Golfclub ’t Kruisselt is een gezellige club. U vindt hier spelers van allerlei leeftijden, met zeer uiteenlopende beroepen on intresses. De negen par- 3 holes liggen rondom het terras. www.kruisselt.nl

Golfbaan de Lage Mors
Het is een mooie, compacte en technisch moeilijke baan. De holes met verschillende lengten en moeilijkheidsgraden bieden de beginnende maar ok de ervaren speler veel mogelijkheden om het golfspel te leren of aan te scherpen. www.golfbaandelagemors.nl

Nordic Walking
Het Nordic Walking is de laaste jaren zeer populair geworden. Ook in de omliggende omgeving van ons park is er voldoende gelegenheid om het Nordic Walking te beoefenen.

Twente Trail Riding
Twente Trail Riding is voor mensen die te paard willen genieten van het mooie afwisselende landschap van het grensgebied van het Oosten van Nederland met Duitsland, (beter bekend als Twente). Tijdens deze ritten, indien gewenst begeleid door een ervaren en ter plekke bekende gids, zal men versteld staan van de variatie die het Twentse landschap u te bieden heeft. www.twentetrailriding.nl

Kartbaan Oldenzaal
Ooit (in 1973) werd Alain Prost hier wereldkampioen karten. Wat je noemt historische racegrond dus. Ruim 35 jaar later is deze kartbaan in Het Hulsbeek een modern, goed geoutilleerd, vaak als beste getest én veilig outdoor circuit voor jong en oud (ook duo-karts en kinderkarts aanwezig).
Ook rondom de baan is er van alles te beleven. Zo is er een fijn terras (binnen en buiten) en een tribune waar u uw tegenstanders in de gaten kunt houden. www.kartbaanoldenzaal.nl