Omgeving

Twente is meer dan een droom!

Je beleeft er mooie kleine dingen die je raken. Zoals een welgemeende begroeting, gewoon op straat of tijdens een wandeling door het rijke coulisselandschap. Twente is een gebied dat voelbaar uitnodigt om te komen genieten van de vele rijkdommen die het te bieden heeft.

Welkom in Twente! Landgoed van Nederland.

Twente is een streek waar het leven groen is. Het Twentse landschap is heel oud, met veel kastelen, havezaten, wind- en watermolens en historische dorpskernen. Elke plaats en ieder dorp heeft zijn eigen verhaal…… In combinatie met een authentiek cultureel erfgoed vormt dat gegeven het ideale decor voor een heerlijk verblijf!

De Reutumer Weuste:

Ten westen van het dorp Reutum liggen drie stukken natuurreservaat. Van noord naar zuid heten ze de Weuste Maten, het Reutumerveen en de Reutumer Weuste. Hier is ons park en de camping ook naar vernoemd. Door en rondom deze natuurreservaten lopen zeer mooie wandel- en fietsroutes.

De Kroezeboom:

De Kroezeboom in Fleringen is nog een levend element uit de rijke cultuurhistorie van haar omgeving. Vanaf de reformatie werd het katholieke geloof hier tijdens de zogenoemde ‘hagepreken’ verkondigd. Naast de eeuwenoude boom is een kleine kapel herbouwd die aan deze tijden doet herinneren.

Het Stift:

Het Stift in Weerselo is een bijzonder stukje Nederland. U kunt genieten onder de eeuwenoude bomen met een kopje koffie of om in alle rust te wandelen langs de unieke gebouwen. De oorsprong van Het Stift vindt plaats in 1140 als ridder Hugo van Buren Het Stift onder zijn hoede krijgt. Hij laat Het Stift uitgroeien tot een Benedictijnenklooster voor mannen en vrouwen. Als de mannen na jaren wegtrekken is de kiem van Het Stift gelegd; een klooster voor ongehuwde dames van adel.

De Weerselose Antiek- & Goederenmarkt:

De Weerselose antiek- & goederenmarkt: De Weerselosemarkt is uitgegroeid tot een begrip in Oost, ja eigenlijk in heel Nederland. Deze bijzondere vrije markt trekt iedere zaterdagochtend (en feestdage) honderden mensen naar de terreinen aan de Bornsestraat.De markt wordt alom geprezen vanwege zijn vriendelijke en open karakter en voorziet de regio in een belangrijke recreatieve functie. Men kan het zo gek niet bedenken, of het is te koop op de Weerselose markt; van oude spullen op zolder tot nieuwe gebruiksgoederen en van tweedehands kleding tot waardevolle aarde- en sierwerk.

Almelo – Hengelo – Enschede

Lekker en gezellig winkelen……
De kracht van toeristisch Twente is de variatie in het aanbod, zowel in het landelijk gebied als de stad. Nergens in Nederland zijn er ook zulke fraaie verbindingen tussen de binnenstedelijke omgeving en het omringende karakteristieke landschap als in de Twentse steden. Of het nu gaat om Almelo, Hengelo of Enschede, bij alle drie is het Twentse landschap nauw verbonden met de dynamiek van het stadscentrum. In de afgelopen jaren is dit met de verbetering van de toeristische infrastructuur voor fietsen en wandelen ook een stuk zichtbaarder en toegankelijker geworden.

Oldenzaal:

Oldenzaal is omringd door een prachtig, afwisselend coulisselandschap. Al eeuwen lang bepaalt de prachtige St. Plechelmusbasiliek het gezicht van Oldenzaal, de stad die vroeger lid was van de machtige Hanze-bond. Samen met het Palthehuis, het Religieus museum de Pelgrim, en de zeventiende eeuwse geveltjes wordt u herinnerd aan dit roemrijke verleden. Naast het historisch gezicht van Oldenzaal kunt u tevens genieten van de sfeervolle binnenstad met vele, smalle winkelstraatjes en in de overdekte winkelcentra ‘In den Vijfhoek’ en in ‘In den Driehoek’. Het winkelaanbod is rijk en gevarieerd en er zijn diverse gezellige terrasjes. Ook voor een avondje stappen voor tieners, is Oldenzaal uitermate geschikt.

Ootmarsum:

Ootmarsum is Twentser dan Twents en toch waant u zich…..Ja, waar eigenlijk? Dit stadje is met zijn beschermende stadsgezicht, zijn vele vakwerkhuizen en zijn andere historische gebouwen zo uniek, dat u niet snel op een vergelijking kunt komen. Kijk naar de grote Gotische Westfaalse hallenkerk en het rococostijl opgetrokken stadhuis, flaneer door de bochtige straatjes van het historische centrum, en u begrijpt waarom Ootmarsum zo’n kostbaar kleinood vormt in Twente.
De vele galerieën hebben de stad inmiddels een reputatie bezorgd als niet te missen doel voor wie van kunst en cultuur houdt. Op een knus terras of in een gezellig cafè of restaurant treft u er vele mogelijkheden om te genieten van het Ootmarsumse goede leven.

Tubbergen:

Gemeente Tubbergen is een prachtige plek om het hele jaar door te genieten! Tubbergen ademt de sfeer van traditie en Twentse gezelligheid. Te midden van essen, bossen en door houtwallen omzoomde akkers en weiden lijkt het of de tijd even heeft stilgestaan. Eeuwenoude sakische boerderijen en vakwerkschuren houden de rijke Twentse historie in leven.

Fietsvierdaagse Tubbergen:

Dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 augustus vind er een fietsvierdaagse plaats in Tubbergen. Vier dagen fietsen rondom de fantastische gemeente Tubbergen. U treft hier nog een mix van loof- en naaldbomen, heidevelden met haar vennen, bronnen in het Springendal en ook veel cultuur-/ historische monumenten. Meer informatie over deze fietsvierdaagse kunt u vinden op deze site: http://www.sbn-tubbergen.nl/Fietsvierdaagse.html

 

 

Vroegboek Actie deze maand oktober. vanaf 4-10-2020

Als u nu een reservering boekt bij ons op de Website 

voor 2021.en eindigt uw factuurnummer met de laatste 2 cijvers op bijvoorbeeld 10/20/30 enzovoort dan

krijgt u korting op uw reservering van € 50.

 

Het kan dus zo maar zijn dat u dan bij ons  een gratis verblijf wint op ons park. Want paas weekend kost bij ons €50 voor 5 personen   

 Prijsen 2021 

 

 Seisoen plaats 1April t/m 30 Sept € 1250, (excl elektra)

 

 arrangement- Maand April  €295,    

 

 arrangement- Paasweekend  € 50     

 

 arrangement- Voorseisoen 3 maand is € 599,(excl elektra)  

 

 arrangement- Meivakantie 1week landelijk  € 150, 

 

 arrangement- Meivakantie 2 weken € 250,

 

 arrangement -Hemelvaart week € 200, 

 

 arrangement- Pinsterweekend  € 85, 

 

 arrangement- Hepi € 200,

 

 arrangement-hele maand Juni € 325,

 

 arrangement- Juni Juli 10-6/10-7 € 325

 

 Topzomer- arrangementen per week € 165,

 

 arrangement September Maand  € 215, 

 

Al onze arrangementen zijn: inclusief 5 pers, gebruik sanitair geb, cai, zwembad ,elektra 4 Kwh per dag,arrangementen langer dan 1 maand is excl elektra, gratis Wi-Fi, 1 hond gratis, annimatie.

Alle arrangementen zijn, exclusief toeristen belasting.

 

Hebt u onze uitbreiding al gezien met 33 ruime plaatsen dit seisoen in gebruik genomen. 

 

bekijk ons park met een Drone vlucht, kopieer deze link en bekijk  het op youtube      https://youtu.be/TR0_meK26CI

Heading
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla quam velit, vulputate eu pharetra nec, mattis ac neque. Duis vulputate commodo lectus, ac blandit elit tincidunt id.